GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEN PET ŞİŞELER
Bugün 35 adet
GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEN GİYSİLER
Bugün 35 adet

TReC Traceable Recycled Cotton Fiber (İzlenebilir Geri Dönüştürülmüş Pamuk Elyafı)

 

 

TReC, Gama'nın patentli teknolojisidir ve Gama Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilmiştir.

TReC Fiber, Open-End, Ring, Vortex veya Air-Jet iplik çekme sistemleri dahil olmak üzere herhangi bir iplik üretim teknolojisi ile iplik haline getirilebilir ve ayrıca herhangi bir boyama prosesinde veya sıcaklığında saf pamuk elyafı olarak boyanabilir.

TReC izleme teknolojisi, nihai ürünün gerçekten de Gama geri dönüştürülmüş elyafı içerdiğini doğrular.

TReC, giysideki geri dönüştürülmüş lif içeriğinin belirlenebildiği dünyadaki tek izleme (takip) teknolojisidir.

TReC teknolojisi hem tüketici öncesi hem de tüketici sonrası geri dönüştürülmüş pamuk lifleri için uygulanabilir.

TReC, boyama, baskı veya rötuş işleminden sonra bile iplikler, örme, dokuma veya dokuma olmayan kumaşlar gibi herhangi bir aşamada belirlenebilir.

TReC doğrulaması ve belgelendirmesi Gama denetim merkezinde dahili olarak yapılır.

Geri dönüşüm içeriği için test edilmesi istenen üründen yaklaşık 500 gr veya 1 oz numune Gama'da hem test hem de doğrulama için arşivleme için yeterli olacaktır.


Bugün dünya nüfusu, yaklaşık 7 milyar ve 2050'de 10 milyara ve 2100'de 20 milyara ulaşması bekleniyor. Hepimizin yaşam tarzımızı yeniden düşünmeye ve yeni bir bakış açısına ihtiyacı var. İçme ve tarım amaçlı temiz su kaynaklarına ihtiyacımız var. Gıda, giyim, iletişim, ulaşım, konut ve çeşitli birincil tüketimler için daha fazla hammadde kaynağına ihtiyacımız var. Sonuç olarak hepimizin üretimden tüketime kadar olan doğal kaynakların daha verimli kullanımına yönelik çözümler geliştirmemiz gerekiyor.

Pamuklu tekstil ürünlerinin üretiminde saf pamuğun kullanılması, yer altı ve yerüstü su kaynaklarında inanılmaz bir azalmaya yol açmaktadır. Asya'nın ortasında bulunan dünyanın en büyük dördüncü gölü olan Aral Gölü yakl. %90 kurudu. Bunun nedeni, fazla pamuk üretimidir.

Ayrıca pamuk yetiştiriciliği yapılan bölgelerde gübreler, zehirli tarım ilaçları ve böcek ilaçları nedeniyle kanser vakalarında %80'e varan artış tespit edilmiştir.

Tekstil sektörü, dünyayı en çok kirleten ikinci endüstridir. Örneğin 1 kg pamuklu tekstil üretmek için yakl. 12.000 litre suya ihtiyaç vardır. 1 adet jean veya t-shirt üretimi için 8.000 çeşit kimyasal kullanılmaktadır. Bu nedenle endüstriyel tekstil üretiminden kaynaklanan su kirliliği, toplam su kirliliğinin %20'sine tekabül etmektedir. Tekstil sektörünün su kullanımı, CO2 emisyonu ve tarımsal alan ihtiyacı hızla artıyor.

Dünyanın en büyük kapasiteli rejenere iplik üreticisi,

Avrupa'nın en büyük kapasiteli r-PET Polyester elyaf üreticisi,

Dünyadaki tek entegre rejenere ve geri dönüştürülmüş elyaf üreticisi,

Türkiye'nin ISO 1000 (Top 1000 Company) listesindeki tek geri dönüşüm firması,

Türkiye'nin akredite Ar-Ge Merkezi'ne sahip tek geri dönüşüm şirketi,

Kendi yenilikçi geri dönüştürülmüş ürünleri ve teknolojileri üzerine 30'dan fazla patent başvurusuna sahiptir.